Translate

srijeda, 26. listopada 2016.

Ukusan kolač sa tri nadjeva

Sastojci:
 
Tijesto
    450 g Glatkog brašna Podravka
    1 prasak za pecivo Docela
    4 zlice kakaa u prahu Dolcela
    1/4 zlicice soli
    2 jaja
    120 g maslaca - otopljenog
    150 g sećera ( kristal)
    2 Vanilin šećer Dolcela

Nadjev od kikiriki maslaca
    1 Puding vanilija Dolcela
    500 ml mlijeka
    120 g sećera ( kristal)
    120 g maslaca sobne temperature
    240 g kikiriki maslaca

Nadjev od cokolade
    1 Puding čokolada Dolcela
    500 ml mlijeka
    130 g sećera ( kristal)
    180 g cokolade za kuhanje
    60 ml mlijeka
    120 g maslaca sobne temperature

Nadjev od slatkog vrhnja
    500 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
    2 zlice secera
    2 Vanilin šećer Dolcela








Priprema

  1. Najprije napravi korice tako sto ces prosijati brasno , prasak za pecivo , kakao i sol . Dodaj jaja, otopljeni maslac , secer i vaniliju , pa umijesi prhko tijesto , ako je tijesto suho dodaj 2-3 zlice mlijeka . Dobiveno tijesto podijeli na tri dijela i razvuci na pravokutnik velicine 40x30 cm . Peci na obrnutoj strani pleha 12-15 min na 180 stupnjeva . Pecene korice ohladi .
  2.  Za nadjev od kikiriki maslaca najprije skuhaj puding sa mlijekom i secerom . Skuhan puding ohladi . U zdjelu za mijesanje pjenasto izmuti maslac sa kikiriki maslacem i polako dodaji hladni puding . Sve miksaj dok smjesa ne postane ujednacena . Ostavi sa strane do upotrebe . 
  3. Nadjev od cokolade napravi tako sto ces najprije skuhati puding od cokolade sa mlijekom i secerom i ostaviti da se ohladi . U medjuvremenu u posebnoj posudi zagrijavaj narezanu cokoladu sa mlijekom dok se potpuno ne otopi . Ostavi sa strane da se ohladi . Maslac pjenasto izmuti , pa dodaj ohladjenu cokoladu i dobro izmiksaj , pa na kraju dodaji hladni puding . Mijesaj dok se nadjev potpuno ne ujednaci . Ostavi sa strane do upotrebe .
  4. Na kraju od vrhnja , secera i vanilije izmuti slag .  U dublji kalup sa pomicnim stranicama polozi jednu koricu i preko nanesi cijeli nadjev od kikiriki maslaca . Preko polozi drugu koricu i preko premazi cijeli nadjev od cokolade . Polozi trecu koricu preko cokoladnog nadjeva i premazi istuceno slatko vrhnje . Sve lijepo poravnaj i pospi naribanom cokoladom .
  5. Kolac spremi u hladnjak da se dobro rashladi i da korice omeksaju najmanje preko noci , a bilo bi najbolje da tako ostane 24 sata . Kolac se moze napraviti i nekoliko dana unaprijed . Rashladjeni kolac rezi na kocke ili snite i serviraj sa salicom dobre kave .

Nema komentara:

Objavi komentar